Список справ на перші 24 години роботи з контекстною рекламою

 

Основні труднощі, які виникають відразу після того, коли запущена контекстна реклама, пов’язані з великою кількістю дрібниць, на які необхідно звертати увагу. Як уникнути цих труднощів? Я спробував підготувати короткий огляд основних справ, які потрібно виконати в перші 24 години роботи з рекламною кампанією.

Тактика роботи з контекстною рекламою в перший місяць відрізняється від всіх наступних. Це пояснюється тим, що всі основні настройки виконуються на початковому етапі, особливо в першу добу. Саме в цей час рекламна кампанія вимагає максимум уваги.

Всі ми знаємо, що основною метою будь-якої рекламної кампанії є залучення клієнтів і отримання прибутку. Однак у перший місяць після запуску контексту ця мета трохи інша. Вона полягає в оптимізації основних показників якості кампанії, які так важливі на початковому етапі. Список справ на перші 24 години після запуску кампанії.

Якщо у вас вже є методика роботи з контекстною рекламою, все одно не поспішайте закривати цю сторінку! Цим списком Ви зможете доповнити свою методику:

  1. Чи всі ключові слова і оголошення активні? Огляд активності ключових слів і оголошень є обов’язковим. Знайдіть час, щоб перевірити:
  • – Відхилені оголошення;
  • – Відхилені ключові слова (хоч таке буває дуже рідко);
  • – Конфліктуючі мінус-слова;
  • – Ключові слова нижче першої сторінки.
  1. 24-годинний огляд витрат.

Дуже важливо вивчити витрати після перших 24 годин активності. Тоді можна буде відразу визначити ключові слова і оголошення, які витрачають велику частину денного бюджету. Їх потрібно буде розглянути більш докладно і внести в них необхідні зміни.

  1. Перевищення бюджету.

Займіться оглядом коштів, витрачених в перший день. Чи достатньо виділеного бюджету на день або, навпаки, його не вистачає? Бажано відразу встановити денне обмеження. Окрім того, обов’язково потрібно розглянути витрати бюджету по годинах. Наприклад, якщо він вичерпується вже до середини дня, необхідно поміняти стратегію показів з прискореного на рівномірний.

  1. 24-годинний огляд ставок.

Якщо Ваш денний бюджет не витратився, саме час переглянути ставки за ключовими словами. Переконайтеся, що Ваші ключові слова знаходяться на першій сторінці і їх позиції там не дуже низькі. Як правило, якщо оголошення нижче 6 позиції, то його показник клікабельності досить низький. У такому випадку варто підняти ставки на 20-40%. Існує одне гарне правило, якого я намагаюся дотримуватися. Завжди плануйте на 10% більше бюджету, виділеного на день. У майбутньому це дасть Вам додаткові можливості для виконання маневрів і стане свого роду подушкою безпеки від недобору кліків.

  1. Ніколи не активуйте свої кампанії по п’ятницях.

Я сумніваюся, що Ви працюєте в суботу або свій вихідний починаєте з оптимізації рекламної кампанії. Як вже було сказано вище, саме в перші 24 години після запуску контекстної реклами необхідно особливо уважно стежити за нею. Звідси і правило: не запускати контекст в п’ятницю. Окрім того, варто відзначити, що обсяг відвідувачів на вихідних найчастіше нижче, ніж у будні дні, тому буде Вам важко зробити якісь висновки на підставі отриманих даних.

Всі ці поради допоможуть Вам направити свій погляд на більш важливі критерії оцінки ефективності контекстної реклами. Успіхів вам!

Share this post

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *