Найважливіші помилки контекстної реклами

Продовжуючи тему контекстної реклами, яку ми вже обговорювали, хотілося б звернути Вашу увагу на те, що практично кожен, хто починає працювати в даному напрямку робить велику кількість помилок при створенні і налаштуванні оголошень контекстної реклами. Помилки контекстної реклами, бувають різні, банальні і їх може бути досить багато. Я постараюся розписати сім з них:

–          Таргетинг

Досить часто при створенні рекламної кампанії людина забуває про таку річ, як таргетинг. Якщо не налаштувати даний вид налаштувань, то можуть вийти досить цікаві речі. Наприклад, можна «злити» практично весь бюджет, який був направлений на цю кампанію, рекламуючи Ваш товар чи послугу в іншому місті. Користувачі мережі, які знаходяться, наприклад, в Києві будуть переходити по оголошенню, після чого побачать, що Ви працюєте тільки у Харкові. Хоча допускаючи декілька разів такої помилки створення рекламних компаній «новачки» швидко вчаться не пропускати цього розділу. Також існує така річ, як часовий таргетинг. Якщо, наприклад, послуга, яку Ви надаєте прив’язана до телефонного дзвінка, то немає ніякого сенсу транслювати оголошення в неробочі години, так як потенційний клієнт до Вас не додзвониться. І немає гарантій, що він передзвонить на наступний день.

–          Одне оголошення на велику кількість запитів

Основною проблемою такого рішення є те, що дуже часто оголошення не відповідає ключовим словам, які користувач ввів в пошуковій системі. Така помилка може привести до дуже низького показника CTR, або до повної відсутності кліків на оголошення.

–          Landing Page або сторінка захоплення уваги клієнта

Проблема з Landing Page (сторінка захоплення уваги клієнта) є досить частою. Суть цієї проблеми зводиться до того, що під час створення рекламних оголошень людина вказує посилання на неправильно сторінку захоплення. Наприклад, інтернет-магазин спортивних товарів має оголошення з рекламою конкретного товару. Потенційний клієнт клацаючи по даному оголошенню очікує, що він перейде безпосередньо на сторінку з даним товаром. Часто стається так, що він переходить на головну сторінку сайту, що є дуже погано. Більшість користувачів замість того, щоб шукати потрібний товар просто покине сайт.

–          Ключові слова запиту

Ця помилка не є настільки серйозною, як попередні, але все-одно може досить сильно знизити CTR Ваших рекламних оголошень. Правильно підібрані ключові слова – це запорука успішної рекламної кампанії, так як практично всі користувачі клацають по тому оголошенню, яке має в собі слова їхнього запиту. Особливо це є ефективним, коли ці ключові слова є у заголовку оголошення.

–          Не введені мінус-слова

Якщо при створенні кампанії Ви використовуєте загальну відповідність ключових слів, то забути про ввід мінус-слів буде досить серйозною помилкою. В такому разі Ваше рекламне оголошення буде показуватися не в цільових і досить сумнівних випадках. Наприклад, при рекламі того ж спортивного товару по його назві, такі фрази, як «безкоштовно», «завантажити» чи «своїми руками» Вам непотрібні. От саме ці фрази треба ввести в поле «мінус-слова».

–          Не проводиться детальна аналітика

Працюючи з контекстною рекламою слід не тільки відстежувати кліки по оголошеннях. Крім цього потрібно проводити детальний аналіз відвідувачів, які переходили на Ваш сайт саме по цих оголошеннях, відстежуючи при цьому конверсію ключових слів і мало ефективні відключати. Скажете, що це банально? Я погоджуюся, але не зрозуміло з яких причин багато людей нехтують цим правилом.

–          В рекламній кампанії не використовуються низькочастотні запити

На перший погляд Ви можете подумати, що у використанні низькочастотних запитів не буде ніякої користі. Звісно, якщо їх порівняти з високочастотними, то у них дуже мало переглядів. Але все-таки я Вас запевняю, що такі думки оманливі. Перший позитивний фактор їх використання – це велика кількість, що в сукупності може дати досить ефективний результат. Другим фактором є те, що у них може бути конверсія вища, а ніж у високочастотних запитах, так як вони являються більш конкретними.

Share this post

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *