Як шукати клієнтів на контекстну рекламу?

Контекстна реклама є одним з найефективніших способів залучення потенційних клієнтів на сайт. Особливо такий інструмент корисний молодим компаніям або Інтернет-магазинам для пошуку нових клієнтів. Але є й інша сторона медалі: «А як знайти клієнтів на контекстну рекламу?». У цій статті ми постараємося розповісти про деякі нюанси в цьому питанні.

Отже, почнемо, мабуть, з самого очевидного способу: «холодні дзвінки». Цей метод завжди використовувався і буде використовуватися, адже, незважаючи на малий відсоток конверсії (2-5%), він все ж є. Слід зазначити, що для такого завдання вам буде потрібно дійсно досвідчений і хороший менеджер.

Другий спосіб – пропозиція контекстної реклами як додаткової послуги на додачу до пошукової оптимізації або інших послуг Інтернет маркетингу.

Створення Інтернет-магазину апріорі передбачає його подальшу оптимізацію, або просування в пошуковій мережі. Це досить довгий процес, а контекстна реклама дає ефект відразу після запуску рекламної кампанії. Тому фірми, які займаються створенням Інтернет-магазинів, можуть пропонувати своїм клієнтам швидкий ефект від нових магазинів.

Такий варіант підходить не всім, звичайно, але він дуже ефективний, адже якщо ви добре показали себе в створенні Інтернет-магазину, то у клієнта вже буде більше довіри до вас, а не до інших фірм, що займаються контекстною рекламою.

Крім того, якщо клієнти після створення Інтернет-магазину відразу не погодилися на контекстну рекламу, то в майбутньому можна за допомогою розсилки або дзвінків по старим клієнтам (уже «не холодним», адже вони вас знають) переконати їх замовити таку послугу саме у вас.

З попередніх способів слідує ще один ефективний варіант пошуку клієнтів на контекстну рекламу: партнерство. Припустимо, ви займаєтеся тільки контекстною рекламою і вам потрібні клієнти. У такому випадку можна знайти компанії, які займаються розробкою Інтернет-магазинів та інших сайтів, але не надають послуг з просування і рекламу. Якщо укласти з ними договір щодо співпраці, то це буде вигідно обом сторонам.

Є ще один дуже простий і ефективний метод пошуку клієнтів, але, з іншого боку, дуже витратний і не завжди рентабельний. Ми маємо на увазі рекламу своїх послуг в контекстній мережі. Але, як говорилося вище, рентабельність такого способу може бути вкрай низькою, і для малих компаній ціна кліка такої тематики буде непідйомною (від 2 $ за клік).

Також можна аналізувати бізнес-форуми та інші Інтернет-ресурси, які пов’язані з торгівлею в Інтернеті. Там можна знайти досвідчених або починаючих підприємців, які хочуть розвивати свій бізнес в Інтернеті. Можна зв’язатися з ними і запропонувати найшвидший спосіб отримати потенційних клієнтів за допомогою контекстної реклами.

Ну, і наостанок не можна не відзначити найстаріший метод пошуку клієнтів в будь-якому бізнесі: рекомендації. Задоволені клієнти будуть розповідати про якості ваших послуг і тоді нові клієнти самі будуть вас шукати. Такий метод передбачає професійне виконання своїх зобов’язань перед клієнтами та надання їм тільки якісних послуг.

Пошук клієнтів на контекстну рекламу – досить складний процес, адже ця послуга для деяких галузей бізнесу вимагає великих вкладень і не всі розуміють переваги такого маркетингу. Але якщо ви будете використовувати всі вищевказані способи і методи пошуку, а також грамотно пояснювати доцільність контекстної реклами, то успіх вам буде гарантований.

Share this post

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *