Оптимізація сайтів за допомогою статей

Гадаю не буде дивним ствердження, що просування статтями є ефективним засобом як для просування сайту по необхідних запитах в пошукових системах, так і для залучення додаткової цільової аудиторії в інших джерелах. Застосування цього інструменту необхідне кожному хто займається оптимізацією. Близько 90% читачів скажуть, що такий вид просування заснований на розміщенні своїх статей на чужих платформах або в каталогах статей. Частково це правильне твердження, але лише частково.

SEO компанії, застосовуючи цей метод просування, часто не враховують дуже важливий фактор – збільшення конверсії сайту, тобто конвертацію відвідувачів. Конвертація зростає лише у том випадку якщо на сайт залучаються зацікавленні відвідувачі, та їх потік постійно зростає. Перший  метод працює лише для прокачки, хоча це і залучає цільову аудиторію з пошукових систем. Проте, якщо застосовувати даний метод, то аудиторія вашого сайту доповниться постійними відвідувачами.

Також слід приділити належну увагу і контенту. Адже контент це найважливіший складовий елемент сайту, про те це не ознасчає, що всі інші чинники ранжування не мають значення і опубліковуючи унікальний контент ви вирветесь в топ позиції.

Існує велика кількість блогів та інших джерел з уникальним та корисним контентом, які маловідомі і їх відвідують вкрай рідко, радіючи тому, що якось знайшли цей сайт на останніх сторінках пошуку по низькочастотному запиту. В даному випадку, в контексті розкрутки, контент не є основним інструментом і його побачать лише одиниці.

Термін розкрутка сайту  або ж просування сайту, всім сприймається по-різному. Ви зрозумієте, як просувати свій ресурс статтями, якщо вислів розкрутка сайту розглядатимете, як розкрутка контента сайту або просування статтями.

До прикладу у європі не існує аналога терміну просування статтями, там це називають оптимізація статтями.

Головний чинником в цьому алгоритмі це не розміщення своїх статей на чужих платформах, що приносить вам низькочастотний трафік, а публікація хороших статей на своєму сайті і просування їх за допомогою публікаціїї різних анонсів на відвідуваних та якісних ресурсах.

Застосовуючи дані інструменти, не ваші донори, а ви отримаєте низькочастотний трафік, а також зовнішні природні заслання, якщо статті будуть дійсно цього заслуговувати.

Ну і звісно ж потрібно не забувати про прості про те важливі аспекти, що до написання статті,адже мало написати якісну статтю, її потрібно належним чином підготувати.

Якщо ви вирішили  опублікувати свою статтю на авторитетніших ресурсах перед тим, як вона була проіндексованна на вашому сайті, то ваша сторінка може попасти під фільтр неунікального контента і знаходитися лише в додаткових результатах пошуку. Тому, перш ніж публікувати копії статей на інших ресурсах, дочекайтеся індексації її на своєму сайті або ж розміщуйте в статті посилання на джерело.

Припустимо ви опублікували статтю, вона проіндексувалася, але про неї ще ніхто не знає. Якщо ви хочете, щоб на статтю хтось посилався, то потрібно показати людям, що є такий матеріал, що він корисний і заслуговує на цитування, інакше публіка її не відмітить. Ось деякі методи розкручування статті та просування її в маси:

  1. Додати статтю в соціальні закладки. Це дасть, хоч і невеликий, але трафік.
  2. Додати короткий опис статті в спеціальні соціальні сервіси. Люди на таких сервісах для того і знаходяться, щоб шукати та читати популярні і цікаві матеріали.
  3. Розмістити повну статтю на тематичних форумах.
  4. Знайти хороші платформи для статей. Критерієм хороших платформ для статей повинна служити його відвідуваність, оскільки вам потрібна перш за все, аудиторія. Тут варіантів багато, для кожної тематики є свої платформи, шукайте їх і публікуйте там свої матеріали.
  5. Використовуйте соціальні мережі, це важливий елемент. У соціальних мережах створюються різні групи по інтересах де ви також можете себе проявити.

На кінець хочеться додати, що просування статтями повинне працювати на аудиторію, а не на щось інше. Головним завдання цього інструменту розкрутки – залучення додаткової цільової аудиторії, а вторинною метою є здобуття природних зворотних зпосилань, які допоможуть заробити траст і хороші позиції в пошуку.

Для того, щоб просувати сайт статями, розглядайте цей інструмент як розкрутку контента, а не сайту. Не бійтесь взаємодіяти з людьми, орієнтація в свому серидовищі дасть  вам знати, де знаходяться ваші потенційні клієнти і на яких платформах варто розміщувати свої статті.

Share this post

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *